Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetsförmedlingen ”fylls” med överbetalda

Arbetsförmedlingen ”fylls” med överbetalda
S k ”jobbcoacher” istället för
Att de arbetssökande får den ersättning
De ”skulle behöva” för att överleva

Och arbetssökande tvingas söka ”alla jobb”
De kan söka som det går att söka
Annars mister de den ersättning
De ändå får

Problemet med att 5 ggr antalet det jobb som ”finns”
Är utan, bekymrar inte statsmakten
Man tror att städare kan bli läkare
Verkar det som
Och läkarförbundet bromsar antalet utbildade
För att ge grogrund åt mer fusk
Och mer ”privata initiativ”

Och man privatiserar utan att tänk på
Konsekvenserna, man tror att rika fuskar mindre
(eller också är man väl medveten om konsekvenserna
av sitt handlande)
Än de fattiga fast man ser att det är tvärtom

Statsbärande parti, d v s Moderaterna börjar
Bekänna färg, ”de nya arbetar partiet”
Är det gamla vanliga utsugar partiet
Det är inte rött, det är blått som syrefattigt blod
Eller som misshandlade kroppsdelar
Vi är tillbaks 100 år i utvecklingen verkar det som
Som om 1900 talet aldrig existerat

Orden ”det finns jobb” till de
”som vill ha jobb”
Kommer åter till användning
Lika fel nu
som då, på 30 talet
Men partiers sanningar är lika falska
nu som då....




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-06 08:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tacka vet jag den vietnamesiske coachen Coach Hi Minh.

Allvarligt talat så håller jag med dig i sak.
Här i Gävle har flera coacher i alla fall fått gå.
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO