Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hur det kan kännas ibland. 5/12-2010 på ett tåg.


En sonett från hjärtat

Jag försöker stå rakt
Inte blir rörd i ryggen
Fast jag känner mig som ett vrak
Någon som blivit av med allt blod till myggen

Bo Kaspers musik i min kropp
Berör mig in i märgen
Allt känns som en flopp
Jag är som förstenad i bergen

Morgondagens gryningsljus
Rör mig försiktigt över kinden
Jag känner mig som en obetydlig lus
Som bara har kvar gamla minnen

Jag försöker vara stark
Men jag behöver stå på fast mark




Bunden vers (Sonett) av filosofian
Läst 524 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2011-02-06 13:43



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Visst kan det kännas just så..
2011-10-01

  Hannah Norman
Otroligt vacker text! Bra jobbat, allt blev så klart i din text, man kände känslan direkt!
2011-09-24

  Hannah Norman
Otroligt vacker text! Bra jobbat, allt blev så klart i din text, man kände känslan direkt!
2011-09-24

  lux et veritas
Fint! Jag gillar ditt språk och känslan du förmedlar i dikten. Det som skulle lyfta denna engelska sonett ännu mer är om stavelser och meter stämde. Det vanligaste är jambisk pentameter, men andra versmått förekommer.
2011-04-06

  Janne
Vilken inlevelse
i dina ord du har i denna
text,känslostarka rader!
du vågar ändå känna
svåra känslostarka känslor
är bevis på styrka inom dig
tycker jag.
2011-04-05

  Suzie B VIP
Fint!
Jag gillar speciellt "Morgondagens gryningsljus rör mig försiktigt..."
Jag ser det i bilder!
2011-04-03

  Mats Henricson
Bra relaterat om känslor och sviktande självförtroende ! Bokmärker !
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian