Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julafton 2009


Förväntan inför julafton

Förväntan inför julafton
är som ett porlande regn
som efter lång tid
har samlats i en pöl
som snart brister
Fundersam ligger man i sängen
och funderar på om
dagen ska bli
som man har målat upp

Vit med en massa tända ljus
klappar under granen
Jultomten
som knackar på dörren
en känsla av glädje
och kärlek
precis som i sagan
sagan där alla är lyckliga
och inga bekymmer finns

Efter man under lång tid
har försökt att somna
och sen vaknar upp
ligger det
en spänning i luften
nu är dagen äntligen här
Dagen som ett års
förväntan är byggt på
Förväntan om julen som i en saga

Jag vill vara glad
Känna lyckan som man ska känna
Det är ju julafton
Istället känner jag mig
Sorgsen?
Nervös?
Orolig?
Tänk om dagen inte blir
som jag har tänkt

När julklapparna sen är öppna
Infinner sig ett lugn
inom mig
Jag förstår
Att julen som målas upp i sagan
bara är en saga
All oro i onödan
När den julen jag hade
var den perfekta




Fri vers av filosofian
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-06 13:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian