Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns Gud? Om jag inte tror det. Förtappad?

Om jag tror på hans värderingar, men inte Gud själv. Förlorad?

Om jag tror att Gud försvunnit. Förledd? Annars? Förhärligad?




Teism contra Ateism

Låt ej denna gamla fråga
få dig matt och trött och sjuk.
Ateisten må sig plåga
Grunnandes på knä, på huk.

Skaparns form vi ej kan veta
Någon är han, eller den
Religiösa ständigt leta.
Söker kunskap om vår vän

Varför inte stanna lite?
Finnandes sin plats på jord.
manande till dem som plite:
Lev blott väl, med goda ord!




Bunden vers (Rim) av erkki
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-06 16:58



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Hur man än vänder och vrider...fint rimmat
2011-02-07

  Larz Gustafsson VIP
Jesus Kristus har presenterat Sig i Sitt Ord, Bibeln.
Den är Hans kärleksbrev till oss människor.
Bibeln innehåller vissa skarpa passager. Sådana vill den obotfärdiga människan värja sig från. Därför väljer man hellre att hitta på sin egen "gud".
En sådan "gud" kan man ju själv styra efter eget godtycke.
How convenient...
Men till himlen bär det INTE!
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki