Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
aktuellt


gudskamp

om det nu finns en gud eller måhända flera gudar, måste man tro, att de borde vara ytterst bekymrade för människan

som avbild gör hon sig inte så bra
tycks det
så som hon bråkar om det mesta
om skitsaker

en gud är en gud
men
en människa är en människa

och vem är det nu
som skall bestämma över våra liv
är det dom vi faktiskt vet existerar
eller skall det vara dom andra

det är väl just det
som bekymrar
gudar
och oss alla

demokrati
eller
teokrati
skall det verkligen behöva vara en fråga

eller
är det så fasansfullt simpelt
att makt struntar i allt
och tar den skepnad som krävs
för att vinna mest med en normal
avskrivningstid på kapital
investerat i olja, knark eller vapen

i Egypten, Israel eller Afghanistan

fuck people
fuck gods
just repay us




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ingmar Hård VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-07 19:05



Bookmark and Share


  Anders P VIP
Vasst formulerat.

"eller
är det så fasansfullt enkelt
att makt struntar i allt
och tar den skepnad som krävs"

Jag tror nog att det är så men vet inte om det är enkelt. De som åtrår makten skyr inga medel, vänder alla lärors teser till att tolkas för egen vinning. Låt oss dock inte för den skull sluta tro på människan och de goda krafterna.
2011-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP