Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter ett besök i huvudstaden förstod jag att där är livet mer stressigt än i min lilla småstad.


Rusningstrafik

Bilars fart på gator
de gasar och blinkar
vid övergångsställen
de tutar och vinkar

Cyklar och rollatorer
på asfalt och grus
och hastigt ska det gå
vid parker och hus

Ett kundvagnsinferno
i matvaruaffären
en onödig stress
känns i atmosfären

Rulltrappa upp och ner
människor på språng
blickar saknar känslor
en melankolisk sång

Sysslor som ska göras
skjutsa barn och hämta
allvarlig vardagsstress
ingen tid att skämta

Vid tunnelbanevagnar
springs det in och ut
från morgon till kväll
och aldrig tar det slut

Det är ett högre tempo
i rusningstrafiken
tror du något annat
då blir du nog besviken




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 419 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-08 13:02



Bookmark and Share


  mare VIP
Så är livet i större städer,på gott och ont...en mindre stad att leva i är nog lite skönare, bra text..
2011-02-13

    Tea Alex
Jag har svårt för stockholm, inte för att staden inte är vacker utan för att människor har så bråttom överallt. Det är stor skillnad mot uppsala, faktiskt. (Även om Uppsala centrum med fördel kan undvikas om man vill ha lugn och ro) Jag är nog en småstadstjej innerst inne tror jag. :)
2011-02-09

  anits VIP
Mycket fint skrivet om stress
i storstaden, något jag gärna
undviker
2011-02-08

  Catharina Edin VIP
I rusningstrafiken kanske, men inte i det lilla livet - det är precis likadant här som där -
2011-02-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO