Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men såna som annars skriker "genus" säger inget


Genusbetyg


Att vara pojke innebär att man får lägre betyg
Det låter som om det skulle vara en NYHET
Alla tjejer hade sina fördelar från lärarna
Förr med men man talade inte om det
Lärarna vägrade erkänna det
Tjejerna vägrade erkänna det

SÅ var det på 70 talet
Så är det nu
Så kommer det kanske alltid att vara
Tyvärr
”den rättvisa skolan”
hmpfffhhh




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-12 00:31



Bookmark and Share


  Louise T
Jag som läser genusvetenskap nu kan relatera så mycket till denna text, nu när vi läser om kvinnanas underordnande ställning. Men det är så sant, skolflickornas bättre betyg än pojkarnas pratas det inte högt om!
2011-02-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO