Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De stjäl av oss


40 000 000 000

Det är vad vi svenskar betalar ”som överpris”

För elen

Det finns 40 000 000 000 skäl till….



Man ska inte uppmana nån att skjuta nån

Så jag gör inte det men men….

Men om nån av er måste skjuta nån

Varför inte inrikta er på en ”Vattenfall direktör”?


Där skulle det i alla fall kunna göra nån nytta

Själ kanske de har, de stjäl hämningslöst i alla fall

Men skäl, att skjuta har ju snart sagt alla….


ELEN är alltså redan betald
Vissa verkar inte fatta just det
Sen över 100 år så är båda kraftverk
Och ledningar, betalda av dess användare

När Vattenfall talar om marknad
Så är det nåt som de helt och hållet styr
De stryper tillgången och därmed höjer priset
Exakt samma system som ENRON

Men ENRON direktörerna sitter i många fall
I fängelse, där har ingen vattenfalldirektör hamnat än
Sen dag 1 har Vattenfall tagit betalt för ledningar
Ibland direkt på elräkningen
Eller som speciella kostnader

Nu vill man stjäla än mer
Fast man redan i faktiskt århundraden
Tagit betalt för allt minst 1 gång
Men mer, kanske 100 ggr…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-11 00:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO