Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns några som säger nåt...


Han heter Janne, gillar inte, byråkrater, men vem gör det?


Han heter Janne, gillar inte, byråkrater, men vem gör det?
Han har åsikter om, framförallt:

De onyttiga människor (ja eller nåt) som helt enkelt inte gör det. De parasiterar på samhället och har inga hämningar för det. Byråkraterna går runt och säger ”usch” och ”fy” de har ingen aning om hur samhället fungerar, ja annat än att göra slut på pengar, det är de bra på dock.

Gemensamma åsikter för byråkrater är att ”vi har råd med allt”
De vill inte själva betala skatt, se de som är i Bryssel, de lever på skattade pengar men betalar inte nån skatt alls, själva. Men de säger att ”vi har råd med” vård, ”om den är privat” säger man numer. De talar om marknaden som om den vore en naturlag

En naturlag är att om du håller i en kastrull men släpper den, så faller den ned, så är inte marknaden. Men om det inte kommer in pengar till företagen, så kommer så småningom hela samhället i kris, ekonomisk sådan.

Byråkrater tror på ”sina egna” mediciner. Sossar tror på bidrag och säger att ”folk fuskar inte” trots att de själva på ett eller annat sätt, stjäl allt de kan. Varför skulle folk över lag vara ”bättre” än sosse politiker? Eller än de andra, de gör ju likadant i princip allihop!




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-11 06:51



Bookmark and Share


  LassO
tyvärr min vän de flesta är nog sossar men alla skor sej, skillnaden är att moderater säger att de är egoister, medans sossar påstår samtidigt att de är "solidariska". se på LO chefen med sína 30 extrakbnäck som exempel på solidariteten (heltid som LO chef och lön för alla dessa styrelse uppdrag) men de är nästan alla av samma sort, Ylva Johansson, VD på ett företag som gick med 150 milj förlust på ett år hon hade mer i lön än vad bolaget omsatte...
S riksdagsmannen som vat VD óch hade VD lö´n samtidigt som riksdagslönen, f d justitie ministern har advokat uppdrag och hade riksdagslön som ska ta i allt men hade ändå mage att begära "väntetidskostnad" som advokat + advokat arvode samtidigt.... som sin heltidsrikjsdagslön. Men nu så slutar en Göran Hägglund (C) ALLTSÅ inte KD ledaren och får ett toppjobb från vattenfall, man undrar "vad han gjort" för att få det....
Kanske är de nåt som har med DIN elräkning att göra?
2011-02-12

    ej medlem längre
De flesta byråkrater är moderater.
2011-02-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO