Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rut och cock



RUT avdrag
Har bland de rika blivit
Kock avdrag

Man kan ju tänka sej att
Det kan bli cock avdrag med
Och kanske får RUT avdraget

En helt annan innebörd
Mer ”krydda i tillvaron”
Och med statens hjälp, både ock

Cock och Rut avdrag
Blir med andra ord
Något helt annat än vad man sagt

Frågan är om det blir nåt annat än man tänkt
Ni vet ju att ”självaste justieministern” en gång tiden
Köpte sej sex av flera sorter

Prejudikat kallas det för
Nu finns ingen Palme som kan ”lägga på lock”
På politiker skandalerna…

OM det skedde då så varför inte nu
I alla andra sammanhang kan man se att moralen
Bland samhällets ”toppar” och de rika

I alla fall inte stigit
Har det gått åt nåt håll
Så har den sjunkit eller tagits bort…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-11 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO