Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snart ekar åter sloganen ”klass mot klass” Segration och orättvisor skapar sådant


Attityd: de borde vara nöjda


Det var överdådet som knäckte romerska riket

Och troligen den amerikanska drömmen med

För några år sen

Idag är det på gång i Kina de finns städer där

Nya sådan som få flyttat in i, knappt nån


Och i vårt land har man gått längre ändå

Man har slavar, visserligen på deltid men ändå

Och man säger inget

En f d minister köpte sin lägenhet fast

Hon stod och propagerade mot det i riksdagen

Men kunde inte säga, ”jag köper min lägenhet ändå”

”Fast jag är emot principen så köper jag den för att jag tjänar pengar på det”

Man säljer lägenheter i allmännyttan fast men vet att det är

Ungdomen och nästa generation som får betala

De som inte, likt Stig Malms och andras barn sitter med kontakter

Och kan ordna ”förtur” för de sina till sina lägenheter som sen

Sinar helt för alla andra som aldrig får nåt

För det är sen överdåd när de säljer sin lägenhet och blir

Kanske båda ekonomiskt oberoende och utlandssvenskar

På det arbetande folkets bekostnad


Sen försöker man som ett slags ”alibi” för sin

”Samhällsomstörtande verksamhet” få invandrare i Rinkeby att köpa sina

lägenheter med, som om nån skulle vilja äga en sån ”sketen lya”..

Överdåd kommer kanske att knäcka hela samhället här med

Överdåd och de som får se rikedomarna men aldrig ha dom

Aldrig äga sin bostad eller ens kunna vara låntagare med ägande

Snart ekar åter sloganen ”klass mot klass”

Och de rika med sina städande halvslavar

Fattar inget alls ”vaddå de får ju betalt de borde va nöjda”

Sån är attityden, ”de borde vara nöjda”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 137 gånger
Publicerad 2011-02-12 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO