Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄLVEN däms upp.....


ÄLVEN däms upp.....
Den liksom tämjs från sitt vilda brusande
Och blir en, för det mesta foglig damm

De flesta har varit uppdämmda i 50 till 100 år numer
men, pengarna strömmar från dammarna
som från öppna dammluckor

Ner till Stockholm och Vatten(för)fall
Man stjäl helt enkelt bara pengarna från bygden
Först stal man forsarna sen stjäl man pengarna

Och till råga på allt så har investeringarna, kostnaden
En gång betalats av de skattepengar som alla
Även de bestulna, varit med om att dra in….

NU stjäl man igen
Det pågår en ständigt pågående stöldraid
”Per LINA” varje dag, varje timme, minut och sekund

Så är det när vissa tycker sej leva i ett primär samhälle
Och de (vi andra) andra då hamnar i sekundär samhälle




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 218 gånger
Publicerad 2011-02-14 19:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO