Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A*K*R*O*S*T*I*K*O*N

A lltsom oftast kommer frågan upp då
K lart, som korvspad när jag skrivit så
R ad med begynnelsebokstäver i kanten
O m jag själv det hittat på eller lärt det på Facebook
S å är det inte alls, så jag säger bara look:
T ricket eller konsten att få till raden i vänster kant
I antiken döptes till AKROSTIKON och användes galant
K ul skrivstil tyckte 1600-talets folk och gjorde likadant
O ch den har sen 50-talet suttit, som klistrad i mitt minne
N ilson får den inte ur sitt sinne där är den bara inne!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-13 10:07



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack för denna fina lektion :)
2011-02-14

  Peter Olausson VIP
det är roligt att leka med ord - och du ger ett gott exempel!
2011-02-13

  thyra
Tack Ewa-Britt, nu lärde du mig något nytt! :)

Alldeles nytt för mig, alltså ordet, men dina fina har jag läst många gånger. Bra upplysning!
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt