Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bäva månde alla diktaturer



Bäva månde alla diktaturer
Den smitta som kallas frihet
Och fri hets sprids värre
Och mer än tidigare fågelvirus
Människor känner doften av frihet

Och diktaturers rädslas doft
Parfymerat med en stor stänk av
Det mod man har kvar
Det man kan för tillfället uppbåda
Men frihetens doft är starkare
Frihetens doft drar över hela Afrika

Den släpps lös
Men vis av ”skadan” för över 20 år sedan
Då det var samma sak i ÖstEuropa
De ”blev ingen världsfred” fast muren föll
DÅ när man trodde på freden i framtiden

DÅ när man såg sprickorna vidgas till öppningar
Men vi behöver inte göra samma misstag igen
Att tro på att världsfred när muren faller
Det blev det inte då
Det blir det inte när diktaturerna faller heller
Men kanske en bit på väg….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-13 19:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, frihetens doft är starkare!
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO