Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vildne

Nu bär träden fjädrar
svandun tynger grenar
vi gräver djupa reden
tuggar snö och vide
det är tjugo grader minus
vi är stannfåglar och systrar
vi vrider blöta vantar
smeker andnäbb, kalla droppar
i timmen innan skymning
är våra läppar törsta
våra blickar drömda
vi klättrar rotvältor
kliver vintervreda rötter
följer grävlingarnas spår
och under tunna pannben
brinner våren blå
under rotvältor och högar
andas




Fri vers av Grävling
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-13 19:28



Bookmark and Share


    papillon
Här är det en språkbehandling som gör en hur lycklig som helst! Stora applåden!
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling