Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack älskling, för alla tårar.


..- JÄRNHJÄRTA-..

Jag lindar mitt hjärta med bomull och trasor.
Slår ett bandage om dess blödande sår.
Aldrig mer ska den bli infekterad
av falskhet och svek.

Tjocka lager av brandsäker isolering för att
ingen ska missta min inre glöd för en
känsla av, och längtan efter frid.
Ock för att tysta dess gråt.

Ett lager av bly runt mitt hjärta så
kärlekens strålar aldrig mera
ska värma mitt inre
och blotta min själ.

Ett lager av kallaste stål emot smärtan.
Som hindrar alla pilar att nå sitt mål
och hindrar mitt hjärta att slå
för någon som inte är här.

Jag lägger på detta ett lager av renaste guld
och smyckar sedan med vackra stenar
så att alla jag möter ska kunna se
en som aldrig kan såras och dö.




Fri vers av Thomas Jensen
Läst 435 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-13 19:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert
2013-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Jensen
Thomas Jensen