Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

-PILGRIMEN-

Det som mycket behagar mina ögon
också betynger mitt skira hjärta
och får mina tankar att skingras.
Att något så vackert bara ger smärta.

Längtan är väntan på något riktigt gott.
Förväntan är hopp till Herrens hus.
Fokuserar så på det nya rikets salar.
Lämnar världens land för världens ljus.

Som lön för mödan, sold för trogen tjänst.
Mina ögon får då vila på himmelsk skatt,
ett hjärta finner ro, frid för barmhärtiga.
Aldrig mer ska någon höljas i dyster natt.




Bunden vers (Rim) av Thomas Jensen
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-14 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Jensen
Thomas Jensen