Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MEDBORGAREN

Som vi har trängtat, liv efter liv,
tåligt vi har längtat
efter dagarnas Gud.

Livgivaren kommer, ett tecken i skyn.
Natten ger vika
för dagen som gryr.

Tusen års lön på förhärligad jord.
Helig och rättfärdigjord
danad för riket.

Ett löfte som gäller ännu idag,
den hopplöses tröst,
gäller som lag.




Fri vers av Thomas Jensen
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-23 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Jensen
Thomas Jensen