Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansa med fienden

 

Det känns i venerna
i den takt som blodet rusar

min fiende, min motståndare
jag vet det

men säg mig
varför mjuknar din ton?

varför följer du mig
är där jag är
dit jag går följer du

hos mina vänner
eller dina
beroende på var jag är

 

Du min fiende
har inget ansikte
ingen ålder

men ett sätt att skriva
och ett sätt att uttrycka dig

ett sätt att kräva
sanningen (som jag)
även av vännerna

och ibland kan du faktiskt
ge mig rätt

Vem är du
min motståndare, min fiende?

 

 

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-06 21:33



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja en oerhört spännande dikt som nedanstående säger..jag tycker mycket om den!!!får mig att tänka i olika banor.."varför följer du mig är där jag är dit jag går följer du"..en fiende kan vara mångt och mycket på livets dansbana och man må ta sig i akt..granska överväga ....samtidigt känns orden här mjuka och överseende..absolut givande läsning..!!sparas ..tack
2011-03-19

  Catharina Edin VIP
Spännande - !
2011-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP