Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att läsas eller sjungas till Norléns "Jag lindar av olvon..." i ett aktuellt ämne


vi kurar i huset

1.
Vi kura-ar i huset – det blåser en storm
och väta-an trycks mot vår vägg.
Men stuga-an är stadig och taket är tätt
på oss går det ingen nöd.

Men för alla-a de andra, de som bor i tält
som svälte-er och som törstar och har flytt från sitt hem

med hotet från männen om våldtäkt och död
- i vinden - hur går det för dem?

2.
Vi stal de-eras länder för så längesen
och skända-ade deras liv.
Försla-avade, plundrade gammal kultur
Vad gengäldar vi så nu?

Vid gränserna stoppas de – släppes ej in
men själva-a vill vi komma till sol på en strand

där tältduken spännes i pittoreskt land
och tjänare bjuder oss vin.

3.
Som tack o-och som hjälp får de vapen av oss
till stö-öd för dom som har makt.
Vi gillar ett läge med stabilitet
och skiter i jämlikhet.

Ty känsla-a för frihet den hyser vi blott
om gåvo-orna kan säkra oss hegemoni.

Vi önska-ar att härska på världens scen
och sä-ätta dagordningen.

4.
Man kura-ar i huset – det som är tätt
men fryser till sist ändå
sen tanka-arna lurat sig in i vår värld
om falskhet och undanträngd skuld.

Ty vem ka-an man tycka är vid sin rätt
flykti-ingarna elle-er de som stänger sin gräns.

Räkni-ingen kommer – inkasso på den
till konton med samveten.





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ingmar Hård VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-14 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP