Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I verkligheten saknas manuskript och regi

 

 

 


sagor och filmer
dessa påhittade historier
om fiktiva karaktärer
i olika världar
som i verkligheten inte existerar
platser där slutet alltid är lycklig

där den där inte alltför stiliga killen
alltid får den vackra flickan
till slut

där den fattiga pojkvaskern
vinner den fagra prinsessans hand
trots ett helt kungarikes protester

sådant är livet
i sagor och filmer
det händer alldeles för sällan
i verkligheten
och det är därför jag ibland tvivlar
på historien
om oss

för du kan omöjligen
komma ifrån samma värld
som jag

du är vackrare än den vackraste dröm
jag någonsin drömt
medan jag själv är så trasig inuti
att det numera syns utanpå

du lever ett liv med lyxvillor
stadsjeepar och brunch
själv lever jag i en liten lägenhet i utkanten av stan
där jag vänder på kronorna för att få lite mat

du är prinsessan och skönheten
jag är den fattige pojkvaskern och odjuret
och detta är ju det verkliga livet
varken en film eller saga
det är därför jag ibland kan tvivla
på historien
om dig och mig

ditt hjärta är stort
det är vackert
värdig endast den bästa
och jag tror du kan få
någon mycket bättre
en stilig prins
som hör hemma i samma värld som den du lever i

jag vet inte om jag passar in där
jag passar nog inte in någonstans
ty en gång hade även jag drömmar
men jag snubblade och föll ur livets ramar
och slog mig blodig
jag är nere för räkning

jag har inget manuskript jag kan läsa
för att fånga ditt hjärta
mitt liv är inte perfekt regisserat
så att jag kan fånga dig när du faller
nej detta är verkligheten
och det är därför jag ibland tivlar
på historien
om oss

 

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-15 07:48



Bookmark and Share


  sockerspöket
Och jag känner igen mig så väldigt väldigt mycket i detta, i osäkerheten och vetskapen att "Jag är ju så trasig, varför skulle du välja mig?"

Väldigt vackert skrivet om det sköra i känslorna och fina metaforer med film och regi, snyggt upplägg.

Som vanligt, fantastiskt!
2011-02-22

  Veronic@
Vackert, sorligt, känns i hjärtat
2011-02-16

    AA VIP
Mycket fin och vacker text. // AA
2011-02-15

  Fru Intighet
Åh, vad fint.
Du är verkligen duktig!
2011-02-15

  Katarina O´Nils Franke
Tungsinthet som lättar, vackert skrivet.
2011-02-15

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Underbart vacker. =)
2011-02-15

  Sophie Jennifer
Åh, du är min prins! <3
2011-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP