Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm vinterstad

Vinterns kyliga andetag
tynger Stockholm
gatorna ligger ödelagda
likt en spökstad
dvalans drabbning över stadens invånare
fört dem till höghusens ide
husvilla raglar berusat i gränderna
befäster sig i trapphus
söker sitt skrymsle
den vars fysiska form
vilar i parken
stupade i smärtsamt
nederlag mot kölden
likt Stockholms blomster
förintats i snö
skendött vinterlandskap
bedrar staden
återuppstår med sol
vid öm smekning
snö tonas ut
upptinad grönska
livar upp Stockholms hjärta
de som försatts i dvala
vidgar sina ögon
saluterar vår.







Fri vers av Amandaaa
Läst 489 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-15 19:36



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
gillar inte sthlm längre, fryser hellre i skogen...kanske ännu tydligare efter din text
2011-02-15

    AA VIP
Fin hyllning. // AA
2011-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Amandaaa
Amandaaa