Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

abalone



stranden är täckt av is
under isen surrar skedhonan
tålmodigt fäster hon kring öglan av stål
de uttänjda remsorna av snäckmuskel
efter tjugoåtta dygn
tar hon så spjärn mot utloppet
och spottar ur sig ett sista uns av tvivel


pelikanens ansikte står vidöppet
som i trans försöker den räta ut sin hårt böjda hals


allt känns så egendomligt
kanske har jag varit med om det förut











Fri vers av ulrica rydin
Läst 273 gånger
Publicerad 2011-02-16 14:53



Bookmark and Share


  /Isabel
Kan inte riktigt förklara känslan texten ger mig, allt jag kan säga är att jag tilltalas av ditt språk, bilderna som skapas. Känslan.
2011-10-19
  > Nästa text
< Föregående

ulrica rydin
ulrica rydin