Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite kul, de fega-S törs inte ta i sina egna problem men öser gärna ur sej om andras....


Sila mygg och vara stygg och dryg



Carl Bildt skälldes ut av Urban Ahlin (S)
Angående han bristande stöd för Egyptens folk
Men man verkar helt ha glömt
Den despotiska Göran Person rent av ”prisade”
Den Kinesiska regimen som bara några år innan
Hade slagit ner sina medborgares demonstrationer
Med gevärs eld och stridsvagnar

Ska man ö h t kunna ta socialdemokratiskt kritik
På allvar, innan man gjort upp denna
Och detta
När Göran Person höjde glaset och sa
”Där ser man vad politisk stabilitet kan göra
för ett lands ekonomi”
Det var Kina med miljoner politiska fångar
Som Person så prisade
Nu kritiserar hans partikamrater
En helt annan person som inte ens fanns
I det lands närhet som regimen borde
”kritiseras i”
Snacka om att svälja kameler och sila mygg

Eller också är det så när ett politiskt parti har kommit så nära
Diktatur som det kan komma
T o m år efter ledarens avgång verkar de vara rädda för
Honom i de politiska leden….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 138 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-17 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO