Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(med en kameleonts glimtöga..^^) Gargoyl - tema för våren; avleda, om så smidigt smörjt smäktande, alltid igenom, oavsett; Att utstå Avigheten ;P



Att utstå avigheten

 

 

 

*

 

likt Garg- I am- oyle

alltid tillbaka

 

ledd i lena löpor

 

likt olja du ej kan fånga

 

*

 

likt skeva skeenden

likt svedda seenden

likt leda leenden

 

likt ledda sedda beenden

på knä

över det ofattbara

 

på knä

 

uppgivet riven itu

driven

 

att förledas av längtan

 

*

 

så är det som är 

skrivet

 

Jag kallade det
Det

 

jag ännu inte sagt

 

*

 

kräftgång sker alltid

på tvären

 

silar igenom sin synd

för andra att slippa

 

så när det inte längre

beror på månen

kan du inte stå där med solsken i blick

och verka oberörd

 

*

 

likt redan skenande beteendens

omedvetna kick

 

*

 

sex minuter

 

jag fick

sex minuter

 

att anta avigheten

 

kastad utför

*

 

skal skiftas så som

skift skalas

 

sakta

 

sakta

medan tiden gör sitt

 

*

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Pot Pourri
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-17 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri