Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så är vårt svenska samhälle ideg, förlåt i dag


Tryck på förtryck


Om 2 % av befolkningen, får det bra, riktigt bra

Inga problem alls egentligen, i varje fall inte ekonomiska

Och dessa lyckas få det till att huvud delen av de andra

Eller kanske bara en stor del

Men om man får över 50 %

Och kanske upp till 80 % i bästa fall

Att tro att ”de har det bra”

Och kan man sen få dem att titta på

De 20 till 50% som har ”lite bättre”

Än de andra



Så kommer dessa att se ner på de som har det sämre

Så pass så de försvarar även de ”rikas rätt”

Att få vara så mycket ”rikare”

Och man kallar det ”egna initiativ”

Och en ”positiv kapitalism”

Och man får det till att de fattiga är fattiga

För att de ”inte förtjänar bättre”



På precis samma sätt som man gör i Indien egentligen

Kast samhället är här

En del förkastas helt

Och vissa ligger på överkasten och latar sej

Detta i dagens Sverige som faktiskt fortfarande ser ner på

Både Indien och Kina, som stater…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-18 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO