Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Straffet tar aldrig slut...

Utsläppt från cellen
den dagen gick fort
tíll kvällen den sena
och trött blev kroppen
liksom, bena...

Nyfikenheten
har lagt sig
redan
och sedan
stängd förblir var dörr...

För då börjar det riktiga
straffet ta fart
och man vet inte vart
det bär
man vet bara ett
att man ensam är...

När man söker jobb
blir man ständigt av
det förgångna haffad:
-Du är ju straffad!

Den enda hand, som sträcks ut
är av före detta fångar
och sen sägs det
att det är ju inte klokt
en så där tok
hänger ihop i armkrok
med "de där "
som inte vet vad rätt är...










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-18 02:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är väl så här det ofta ser ut, och på så vis kommer vederbörande i kontakt med "fel" människor som gör att det kan
var svårt att återgå till ett normalt liv.Väl beskrivet!


@nn
2011-02-19

    ADI Nehlin
ger att tänka på..alla borde kunna få en andra chans, väl skriftat
2011-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt