Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en 'fas'; ett 'lik' vänd till växelström kan man säga



gjord för att dansa storm

 

 

*

vakuum

 
sen om sekunder minuter timmar
trycker torra tårar
genom år

jag var bara där och då

 

var jag åtta
var jag sjutton
fyrtiotvå eller fyrtiosex

kanske hundra mil för snett
för gent
två timmar för sent och bara för ett spex

vakuum

 

sen om sekunder minuter timmar
borrar i mina bistra balkars armering
tippar torn och minerar mur
gör sår

jag var bara där och då

 


just då
kapade någon mitt mod med sitt vett
lade det på städet
gjorde sitt spett vasst

och sekunder blev ett helt liv

 

betala sitt mörker med rädsla
och varje glimmande låga
förgöra med storm

 

du får
du får som då glödga metallen
höja din hammare och fälla
din dånande dom
men nu med egen eld

vakuum

 

sen om sekunder minuter timmar
seglar i en storm av längtansvinter
blir det alltid år med vår ju

patina för själ, förstår du

 

ditt spjuts spets härjningar fick av mig
besvärjningar i brons

 

jag mår
som jag ärligen får

 

men din egen träls trängtan att låna
skapar inget mod
skapar bara flod av tårar och blod

 

som om sekunder minuter timmar
inte kan förstå att åren går

vakuum

 

jag var bara där och då
bara där då

 

och jag har sparat mitt vatten i sået
tog tillbaka mitt järn till mitt ämbar av kärlek
med ringen lagd tätt omkring

 

som om sekunder minuter timmar
inte alls gör

någonting

 

mer än vakuum
och jag är gjord för att

dansa storm

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 641 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-03-31 04:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berörande, vackert, bra!
2012-12-27

  Peter Olausson VIP
dov ödeston, suggestiv rytm - en dikt att tycka om
2011-04-02

  Anna*
Starkt och berörande i varje del av en fantastisk text!
2011-04-02

  Mr Lindemann VIP
Då ett inre lågtryck närmar sig det poetiska öarna inom diktarjagen, kan flera inre känslostrormar uppstå.Esoteriska SMHI varnar för inre stormar och flera poeter kan drabbas av kastvindar i sin själ, känslotromber och monsunartade nervsammanbrot
2011-03-31

    ej medlem längre
En fantastisk dikt om en ohygglig sak som hänt
2011-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri