Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag och di lärde...

Några släktingar hade bott hos oss
i några dagar. De hade varit här för att
besöka trädgårdsutställningen och titta
på stans så kända och omtalade kolo-
niträdgårdar. Så vi hade varit ute i flera
timmar varje dag och sett på blommor och
på växter av olika slag. Och några koloni-
stugor var öppna så vi kunde gå in och titta
och se vad trädgårdsägarna hade odlat på
nära håll. Då våra släktingar själva hade en
stor trädgård och odlade mycket blev det ju
givande samtal för alla. Och min man och jag,
som inte visste så mycket om växter vi lärde
oss mycket nytt under vandringen.

Men nu var det dags för dem att åka hem. Vi
hade bett dem vänta utanför entrédörren till
vår uppgång så skulle vi komma och hämta
dem med bilen, vi skulle bara skutta bort
till gagaret och hämta den...

När vi kom tillbaka sa de till oss med en mun:
-Vad är det för sorts blommor, som luktar så gott?
-Här finns inga blommor sa jag, bara åretruntom
gröna buskar, som ni ser de, som följer längs
med husgrunden och vad jag vet så finns där
inga blommor. Inga, som är synliga för ögat
i vaje fall...
-Jo men fortsatte de, jag måste ju känna den
otroligt goda doften, inte kunde jag väl missa
den vi står ju mitt i den... Och de kände så väl
igen den men kom inte på vad den hette...

Då pekade jag på en ventil på gräsmattan och sa:
-Den doften ni talar om kommer nog därifrån...
-Va, sa de, vi tror inte du är riktigt klok. Vi talar
om levande växter, eftersom de doftar så starkt
så måste de ju finnas här nära oss... Så pekar
du på en brunn, det stämmer ju inte alls!
-Jovisst sa jag, ventilens luftutlopp går ut
den vägen, ni står precis och doftar in
extra mycket parfymerat tvättmedel
från tvättstugan...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-18 16:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En mycket bra beskrivning av nutidens alldeles för starkt parfymerade tvättmedel. Sanslöst!



@nn
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt