Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vita spår: en haikusvit

Drömmer om en gran
om en dag i vita spår
Vaknar och går ut

Sömndruckna skidor
solar sig på förstubron
Vallan violett

Skidorna på plats
under varma pjäxorna
Stavarna tar sats

Magra soldater
står längs spåret i givakt
En stolt tallarmé

Granar kämpar på
mot det tunga snötäcket
Deras kamp, min vy

Tallens stumma ord:
Tysta leken börjar nu!
Skogen töms på ljud

Månen seglar upp
jagar solen, leker kull
Solen flyr i hast

Mörkret tätt inpå
Månen glittrar trösterikt
visar vägen hem

Doft av varm choklad
lockar staven ur min hand
Varmt är stugans sken

Trötta ben till sängs
bultande av mil på mil
Sömnen sveper in

Stormens vind och vrål
når mig inte längre, jag
drömmer om en gran




Bunden vers (Haiku) av Zandra Flygh
Läst 541 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-18 22:39



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
WOW!!!!!! Skogen, skidorna och allt man behöver för att någonsin orka leva- nu tar ju snart den här hemska intevintern snart knäcken på mig- Så det här var precis vad jag behövde, för att stå en dag till- Tack!
2014-01-02

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Hej,
Du målar en fantastisk bild av ett tyst vinterlandskap. Nästan så jag önskar att jag skulle kunna sticka till Sverige ett par dagar.
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Zandra Flygh
Zandra Flygh