Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsten att klättra i träd

Svårigheten ligger i att välja ett träd,
eller kanske i att välja bort ett annat.
Med så många träd att klättra upp i:
tänk så många utsikter att se!
Om jag så klättrar tills dagen ger vika
och solen rinner av sin himmel
ska jag ändå alltid se framför mig
den krona jag också ville sitta i.

Sådant är trädklättrarens dilemma.
Att välja träd
och välja bort.




Fri vers av Zandra Flygh
Läst 1071 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-06-17 14:01



Bookmark and Share


  Nasruddin
Vilken visdom!
2014-12-04

  aPorcupine
Helt ärligt är den här dikten nog den som berört mig allra mest genom mina år här på poeter. Jag vet att jag kommenterat denna förut, men jag kan inte låta bli att göra det igen nu när jag återvänder för att läsa den och nya insikter bara sköljer över mig. Så tack. Tack för dina kloka ord.
2012-01-03

  Gunnar Hilén VIP
fram för fler trädklättrare...med god smak...som du !
2011-06-17

  aPorcupine
Den här dikten berörde mig massor. Just att det inte bara handlar om att välja, utan även om att välja bort. Otroligt bra beskrivet!
2011-06-17

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
God planering är A och O! :)
2011-06-17

  Herr Funderare
Underbar text tycker jag!!
Man kan riktigt se hur du går runt i en park, tittar på alla träden.
Tittar på kronan, tittar på hur de står, vilken utsikt du skulle få i vilket träd.
Sedan när du har valt trä....
Ja, jag tycker det var en väldigt fin text!!
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Zandra Flygh
Zandra Flygh