Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubbdagis livet ut


Ulf Adelsohns senaste lekstuga
SJ
Han har haft många
Boende hemma hos mamma i en massa år
T o m tills hon dog tror jag

Och lekande politiker
Partiledare
Minister
Och landshövding
Och nu leker han med tåg

Stora tåg
Och inte ens det klarar han av
Denna Adelsohn
Landets äldsta förskolebarn…..
Och den dyraste dagispojken

Troligen har han pensioner i samma mått
som en kortlek
Och det räcker liksom inte med alla dumma
beslut och lönekostnader
Det blir pensioner som kostar med
För den som kanske kostat landet mest av alla




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-19 16:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO