Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja eller kanske staden där djävlarna styr


Staden som Gud verkar ha glömt


Och han jobbade sej upp i raseri, han brukade göra så, från nåt litet, som att mattans fransar hamnar under mattan eller att det är vattendroppar på diskbänken. Till slut så var han helt vansinnig och hon undrade gång på gång, vad hon en gång sett i denne djävul. Vad hade hon sett i denne fan från byn söder om Övik, den stad där myndigheterna stöder våldet mot kvinnor både indirekt och som i han fall, via hans släkting, även direkt

Men han arbetade sig upp i sitt vansinne och ansiktet blev rött och svettigt och så tänkte hon ”men slå då för fan så det är klart nån gång”. De barn som var inne höll sej undan, låg inte gärna på, hellre under och med händerna för öronen ville de stänga ut världen.

Så nu small det en gång, nu var hon i alla fall inte med barn, han respekterade inte ens liv för hon hade fått både missfall och skador på barn av hans misshandel. En gång sökte hon skydd hos socialen, i Övik, men där satt ju hans släkting som ringde upp och berättade för galningen att ”hans fru tänkte rymma” och att hon skaffat lägenhet. Efter det hade hela hon varit ett enda stort blåmärke. Det vore väl nåt för Foppa att ge pengar och resurser till alla de misshandlade kvinnorna i staden med den polerade ytan…

Men denna gång var det några slag och hon hade lärt sej att komma med i slagen så de inte tog så farligt, men det gjorde djävligt ont i alla fall….
Efteråt kom barnen fram, ett och ett, de sökte tröst för sin rädsla och fick det av henne, med sin sargade kropp och ensamma sinne fick de ändå det. ”Vem ska trösta knytet” fanns det en bok som hette, vem skulle trösta henne? Hon som bara fick höra hur ful hon var, hur vidrig hon var och, alltid skulle vara till lags, tacksam för att ”hon fick” bo där…. Och vara gift med den fan… den satan det drägg vars ondska är i "millenium klass" ”Vem ska trösta henne”???





Man kanske nånstans kan inse att en dåre kan bete sej som han, men aldrig förstå det, men jag kommer aldrig att inse, eller förstå eller nåt att en stad, som dessutom har en så frireligiös och polerad yta, fullständigt skiter i kvinnor som misshandlas och misshandlats under många år.
En lite norrländsk djävla stad… ibland brukar jag tänka hur många kvinnor går hungriga och oroliga till sängs ikväll, i denna stad…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 161 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-19 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO