Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"HIMLENS TÅRAR"

Himlens tårar faller tyst och stilla,

mitt i stjärnklar vinternatt ...

Över havet stormar vindar,

och löven virvlar .. som lekte de "ta fatt" ...

 

Jag samlar snäckor utmed stranden,

för att binda till en krans ...

En krans att fästa kring mitt hjärta,

av det vackraste som fanns ...

 

Var snäcka bär ett minne,

en pärla .. skimrande och ren ...

För tankar till mitt sinne,

små minnesbilders klara sken ...

 

Låt himlens tårar torka,

och vindar sakta ner ...

Så hjälp mig blott att orka,

jag önskar inte mer ...

 

 

© La Magnólia




Bunden vers (Rim) av La Magnólia VIP
Läst 637 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2011-02-19 15:03



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
så underbar- bokmärker
2011-10-08

  jörgen g
Dina ord berör mig starkt. :)
2011-07-30

  Aftonvännen
Ett flöde som drar med
och en inledning som tar mig in i texten

rubriken är enkel men ändå unik
2011-04-14

  Linda CH VIP
Underbart berörande vacker dikt. Så ödmjukt du ber du om kraft.
2011-04-13

    ej medlem längre
Så vackert bildspråk.
Bokmärker
2011-03-05

    wildrosen
mycket känslor som berör, vackert...
2011-03-02

  Eva Langrath VIP
Ord som ger mig känslan av sorg, kärlek, förtvivlan och en envis vilja att gå vidare.
2011-02-26

  mare VIP
Mycket vackert...sparar..
2011-02-25

  Bibbi VIP
Tack!
2011-02-24

  Ninananonia VIP
Så berörande.
Utsökt poesi :)

:)
2011-02-23

  walborg
Vacker känslofylld dikt.
2011-02-20

  Heikki Hellman
Mycket klang, mycket vacker.
2011-02-20

  Filosofen2
Tårar kan fylla oss med ro även om de kommer från moder jord
2011-02-19

  erkki
Riktigt vackert och fint. Stämningsfullt. Skulle tårarna vara norrsken?
2011-02-19

    tramp
ojj det här var snyggt !

jag gillade rimmet

mitt i stjärnklar vinternatt ...
...

och löven virvlar .. som lekte de "ta fatt" ...

detta binder ihop tillvaron...höst och vinter

applåd !
2011-02-19

  lisa"puzzle"svensson
utsökt!
2011-02-19

    ej medlem längre
Briljant
Excellent
Angenäm
Utsökt
Trollbindande
Intim
Frihetslängtande
Underbar
Lidelsefull
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

La Magnólia
La Magnólia VIP