Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Matilda från söstra di


Höga krav

Hon såg på äpplet
Och tänkte
Att det där är inte så högt upp
Hon såg det och tänkte
Att det där borde vara lätt att nå
Det satt ju bara några grenar upp

Hon hoppade och skuttade
Klättrade och sträckte sig
Men äpplet hängde där det hängde
Och hon kände sig misslyckad och dum
Det satt ju bara några grenar upp

"Men du," sa en röst
När hon satt under trädet och grät
"Äpplet sitter högt upp. Det är svårt att nå.
Ha inte så höga krav på dig själv."
"Det har jag inte," sa hon.
"Det sitter ett äpple i toppen, och det är svårt att nå.
Men det här satt ju bara några grenar upp."

Hon såg på sitt äpple i trädet
Och tänkte
Att satsar man inte på toppen
Kan inte kraven vara för höga
Men
Hela trädets frukt var kravmärkt
Även den
Som bara satt några grenar upp




Fri vers av Mönster
Läst 284 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-19 15:13



Bookmark and Share


  Katarina O´Nils Franke
Tänkvärt och fint
2011-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Mönster
Mönster