Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan oss


Bär till mig
och stjälp din tyngd,
i tunga, mjuka
delar.

Vad väljer jag hos dig ?
ditt stora runda hjärta
eller rummet
mellan oss
där du ger oss utrymme
att leva?

Kan du söka mig,
utan att jaga mig,
så är jag för alltid din.




Fri vers av Hedda
Läst 374 gånger
Publicerad 2005-12-13 22:08



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
enkel stark djup

mellanrummet, det viktiga...! Att inte sätta sig på den andre, tynga..

Kan du söka mig utan at jaga mig...hmmm
2005-12-18

  Rublev
En dikt som berör. Slutet är starkt!

För mig är dikten svår att sammanfoga till en helhet. De tre delarna spretar åt olika håll. Tolkar den som att diktjaget bjuder in diktens du att i förtroende öppna sig (gränslöst), så att hon får frihet att välja förhållningssätt. Hennes val står mellan antingen passion och stor närhet (innebär att relationen kvävs) eller tydliga gränser och distans (medför en hållbar och långvarig relation).

Diktens nyckelord är ”söka”. Att i mellanrummet söka spår och tecken. Att lyssna till det som finns dolt bakom... Att invänta rätt tid... Trots att diktens jag är den som skriver spelets regler, anas ändå att det under fyrkantigheten kan växa fram en innerlig närhet... att byggställningen inte behövs för alltid...


Första raden och mellanstycket känns inte riktigt färdiga än:

”Bär av till mig”
Låter kantigt i mina öron...
Kanske ändra till något i stil med
”Bär till mig”
”Kom till mig”
”Bär bort till mig”
”Kom bort till mig”

”ditt stora runda hjärta” får mig att associera till fullmånen, eller en stort boll-liknande föremål... :)

”eller mellanrummet
mellan oss”
Kanske tillräckligt med
”eller rummet mellan oss...”
alternativt ”eller mellanrummet...”
.
2005-12-17

  Propella
Hedda, det här är perfektion.
Innebörden är solklar och du har svept in den med alla dina Hedda-ord, så som bara du kan göra.

"Kan du söka mig,
utan att jaga mig,
så är jag för alltid din."

Mmmm.
2005-12-16

  Per Rydberg
I mjuk trygg rytm lägger sig dina ord till rätta.
Texten ger mig bilden av det lugna bakvattnet
invid en strid ström. Där flyter dina ord lugnt,vackert.
"Bär av till mig
och stjälp din tyngd,
i tunga, mjuka
delar." som en utandning! Jag ryser behagligt av orden!!
2005-12-13

  prinscess VIP
mycket fin
ser kärleken växa fram i denna text
bra skrivet
2005-12-13

    Cajsa
Jättefin dikt1
2005-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Hedda