Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dessa slitna minuter

Det är dom slitna minuterna jag ständigt återkommer till.

Känslan av att ha varit vaken långt innan klockan ringer -
och väntan på ljudet av dess gälla röst.

Hela livet hinner passera revy
och aldrig har det tett sig mer meningslöst
än just då.

Morgonens tidiga timmar berövar mig det sista
jag har -
viljan att leva.

Natten rymmer godhet,
lindring i sömnens armar -
som sveper min kropp -
och domnar mig själ.

I tidig morgon överväger jag allt -
jag går igenom tusen möjligheter
och förvandlar dem till ingenting.

Skulle världen sakna mig ?
skulle jag sakna mig ?

I ett tappert försök att avdramatisera mig själv -
undrar jag om detta kan betraktas som busigt -
önskan att aldrig mera kliva upp och möta världen.




Fri vers av Hedda
Läst 366 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-17 15:39



Bookmark and Share


  Rublev
Gör så ont att läsa. Diktjagets berättelse blottlägger en kämpande själ, som desperat försöker finna fast mark att stå på. Jag får komma nära hennes ångest, men också hennes mod att konfrontera smärtan och meningslösheten. Dikten genomsyras av en känslighet och varsamhet, som inger hopp. Också i den sista strofens lågmälda humor anas en väg framåt. För en viss självdistans ger rum att andas, och ur en ömsint självinsikt kan nytt livsmod växa fram. Hedda, det här är en både vacker och djupt terapeutisk dikt!

vacker och
2020-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Hedda