Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den njutningsfulla och till en viss del, egenkära kärleken, som förväntar sej ett liknande svar, kontra den utgivande, den osjälviska, kärleken som älskar oavsett vad som möter den


Eros och agape


Livets erotik den erotiska kärleken
Eros
Agape är den utgivande kärleken
Den som inte söker sitt
Den som ger utan att begära att få tillbaks

Numer verkar bara den erotiska kärleken finnas
Man talar om den, i värsta fall så är det ”bara sex”
Ok bara sex, det kan säkert vara bra
För en del
För en tid

Men sen?

Sen när man ligger ensam och övergiven
I alla fall känns de så
När inte erotiken ens fungerar
Man tänder inte, man mår inte bra

Hur härligt är det då att känna en hand mot kinden
En röst i luren
En blick ett möte mellan ögon

Är den utgivande kärleken det enda som egentligen
Betyder nåt

Då när ”jag älskar dej” verkligen betyder
”jag älskar dej”
Om du så ”än hatar både mej och min närvaro”
Så älskar jag dej….
För kärlekens skull
För din egen skull

DÅ först då, är man riktigt rik…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 237 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-02-20 00:54



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Mycket vacker beskrivning av verkligheten .. det är den där "bestående, givande" kärleken som segrar .. den som visas genom en "hand mot kinden" och "ögon som möts" ...
2011-02-20

  Regular
Sanna ord som jag instämmer i
Applåd
2011-02-20

  Bibbi VIP
Hög visdom.
2011-02-20

    ej medlem längre
Bra! Sexismen har för stort inflytande i dagens samhälle.
2011-02-20

  M.A.J.R
Så sant som det är sagt LassO! Bra skrivet =D
2011-02-20
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO