Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SMS lån


SMS lån
I o f s till ett slags SMS fån
Men i alla fall
Vem tjänar på det

OM man lånar 2000 en dag
Och ska betala tillbaks 3000 om 30 dar
Så säger en del vilken hög ränta det är
Man säger 50 %

Men det är inte sant
Man betalar 50 % x 12
Eftersom det bara är en 12:e del
Av ett år….
Det är alltså 600 % i ränta

600 % det är inte bara horribelt
det är (snudd på) kriminellt
För 100 år sen var det kriminellt
För 100 år sedan riskerade man fängelse för sånt
”de var tydligen smartare då”
Eller också fanns de skam i kroppen, och i lagen


Den är tydligen borttagen numer, ur båda och de flesta
Det påminner endast om kommunismens övertagande
Av privat egendom
Eller Nazismens övertagande av judisk egendom i sitt
Raffinerade hänsynslöst utnyttjande av människor i trångmål
Där alla gränser av skamlöshet överskrids
Utan hämningar
Utan skydd
Utan stöd till de svaga




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-23 05:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO