Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men åter till grunden verkar landet behöva


Åter till boken, sjunger läsarkretsarna

Men åter till grunden verkar landet behöva
Åter till moralen där andra människor betyder nåt
Finns de nån, som tror att den nya S partiledaren kommer att
Reformera det politiska dagdrönarsystemet?
Roffandet, förmånerna, pensionerna för politikerna
”När tog politikerna senast ansvar för sitt misslyckande”?
Andra har fått göra det
Men politikerna är värst, de stjäl av oss alla
Pensionärer, husägare med statliga lån på 90 talskrisen
(Vissa känner av det än, 1 miljon är jobbig för varje människa)
I princip alla, mer eller mindre, de sista kriserna

Vi vet, med rätt stor säkerhet, att det knappast
Kommer att hända 40 tals pensionärerna
För de har så mycket indirekt makt
Och många förmåner
Och är vana att alltid genomföra sina ideèr på andras bekostnad
Kanske kommer det att mattas lite när mediaprofilerna pensioneras
Men varför inte ta chansen att städa lite
Bland de reformer som ger vissa så mycket mer
Än andra, både i nutid och i framtid
Vi vet ju alla vilka som ska dra lasset
Både nu, och i framtiden…
När feta aschel ska leva på vårt arbete
Utan att själva behöva göra nåt




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-21 00:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO