Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passion


Passion
Vi talar om passion
Passionerade förhållanden
Passionen

Men den kommer och går
Alla som levt i längre förhållanden
Vet att den kommer och går
Ibland glömmer vi den nästan

Ibland upptas tiden av annat
Eller nån annan
Ibland distraheras vi av annat
Och av nån annan

Men det är som att passionen är ett ledord numer
De som inte har passionerade förhållanden
Alltid
Är hopplöst ute
SÅ HIMLA UTE
”Sök inte kärleken, sök passionen”

Och om den går ”lämna människan”
Är budskapet
Människans liv kan ses som brevens
Förr kom breven fram efter nån dag
Den en dag
Nu är e-mailens tid
Och mobilens…
Snabba kommunikationer men ofta
Helt utan eftertanke

Eftertanken finns inte tid med
För vi har tidsbrist, jobb, dagis, mat, säng, sova
När finns tid att vårda passionen
Så sårbara vi är då, när vi möter en människa
Som verkar vara, den vi sökt
Men vi kan inte ta reda på det
För vi har inte tid, bara tid till den som nyhet
Uppblossande passion och tror att det är
Den stora kärleken, då, eller kanske t o m
Varje gång tänk dessa som ”möter” och ger
Den stora kärleken varje gång….

Underlivet styr kärleken
Istället för tvärtemot
Om hon är vacker, man blir kåt och får stånd
Men inget förstånd finns kvar
Våta svullna, härliga läppar
Särade ben, inträngande och, tömning
Vad kan då vara fel verkar man säga
Vad kan då vara fel, men vad tusan
Massor med andra människor kan få en kåt
Vid rätt tillfälle, ja eller fel då
Men inte lika många kan älska dej
Kan älska mej

Där kärleken finns
Blommar passionen men minns att i växtlivet
Blommar passionsblomman endast en dag
En dags passion kan bära den frukt du inte vill ha
Men även tvärtom, nåt du vill ha
Men för livsfrukt är kärleken nåt mer att bygga på
Än bara passionen
För de som älskar blommar frukten återkommande
Om så bara för ett dygn i taget….

Varje blomma är ny
Men på samma stam
Eller också söker man nya blommor
På andra stammar och missar
De nya blommorna på samma stam




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-22 05:43



Bookmark and Share


  M.A.J.R
Bra skrivet om Passion!
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO