Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett svek som med tiden bleknar, men som aldrig riktigt kan förlåtas.


Viljans lilja

Djupa fäders mylla, hör mig!

Jag räddade min käre mot vargarna.
Han var det utvalda bytet.

Ni höll min rädsla, och jag fick gå ner med er i jorden.
Där fick jag gråta i fred min flod.

Jag grät i hundra år, med växtrådar och mycel stilla runt mig.
Ni är min silkeskokong. Mitt lena fängelse.

Vildblommor, ni vet om hans svek!

Med blodröd färg växte han sig stark,
medans jag låg kvar i jorden. Blödande och vargbiten.

Han var av vargarna utpekad, men jag befriade.

Silkesblommor, stärk mig! Skölj flodvågen över mig och rena mig!

Tårarna är slut. Hans svek ska aldrig mer få fäste i mig.
Jag dömer honom nu, och med det - glömmer.

Starka lilja, väx med mig, så som det var menat.




Fri vers av Sanna i badet VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-05-05 22:06



Bookmark and Share


  bittemi VIP
En befriande kraft i dina ord! Bra!!
2012-05-12

    ej medlem längre
en persons kraft blir uppburen av texten, texten lyfter personen. bravo!
2012-05-12

  Knickedick
mycket mer värkningfullt än en svordomramsa över en skithög. I mina ögon är han fördömd
2012-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Sanna i badet
Sanna i badet VIP