Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Högaktuell vers


Realpolitik i upprorens tid

Realpolitik är när
stora och små
statsmän stryker
diktatorer och
tyranner medhårs
för statsnyttans,
maktens och den
ekonomiska
vinningens skull

Realpolitik är när
stora och små
statsmän som
vid högtidliga
tillfällen talar
sig varma för
frihet och demokrati
i de folkliga upprorens
stund ställer sig
neutralt avvaktande
i kampen mellan
tyrannerna och
frihetskämparna

Realpolitik är när
stora och små
statsmän efter
striden, men först då,
ställer sig på
den segrande sidan

Realpolitik är när
stora och små
statsmän hycklar
och uppvisar
sin brist på moral

Realpolitik i
skamlig form
har vi bevittnat
till förbannelse
den senaste tiden
Av den store - i
betydelsen mäktige -
statsmannen Obama
och av den lille
statsmannen Bildt
Dessa demokratins
och frihetens
verbala förkämpar
som valde tigandet
i sanningens ögonblick




Fri vers av ghost
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-22 16:53



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Dessa två patetiska hycklare är ju, tyvärr, bara toppen på ett opportunistiskt isberg ! Det är en gåta att väljarna röstar fram dylika puckon !
2011-02-22

  Julio VIP
Valda från skull and bones, och delaktiga i bilderberg gruppen..I mina ögon ren skam att dem får hålla sig kvar som folkens ledare.
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost