Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På fjärde dagen uppstigen

 

Andas in

och ut

Det närmar sig slutet av februari och influensan tycktes utan slut liksom vintern. Hårt greppar hårdheten, istappar väntar på att få visa oss sin.

Under feberyran har människor dött i Libyen och Tripolis är numera en plats där man inte vill vara. Gaddafi verkar ha blivit galen men vad vet jag, han kanske har influensan han med. Han kanske vaknar till nytt liv efter fyra dagar, ser alla döda bland hans folk och vänder om.

Andas in

och ut

En svag rossling är allt som hörs men det hårda är borta nu. De galna feberdrömmarna utdrivna, utflutna i svettiga lakan. Är det därför jag känner mig som pånyttfödd?

Andas in

och ut

Bildt tycks oroa sig mer för människor i flykt än om de flyter i sitt eget blod men vad vet jag, han kanske hade influensan när han sa det där och nu när det galna är borta ångrar han sig.

Håll ut

håll ut, nästa vecka kommer sol och varmgrader.

Jag tror det kallas vår.

 




Fri vers (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-02-23 19:34



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Hela världen är galen.. Det gäller att man verkligen kan andas!
2011-02-25

  tom boreland
titta på dmi.dk dessutom är det islägg,vilket gör att vanliga prognåser
inte håller , detta borde du veta lena
2011-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP