" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bahh! sa hon och tog en hallonbåt till. På'n igen..Sopbilen. "Resan fortgår i drömmarnas värld medan det sura bonnförnuftet spottar ironi över mittlinjena"




När det blommar i diken; sök bland skräpet

 

*

en slags mental 'naivitet' är att föredra
för kunskaperna är lite medvetet barnsliga
en slags fysisk mognad är att föredra
för kunskaperna är att för att äga våra kroppar
så kommer ansvaret på köpet

en slags känslomässig erfarenhet är att föredra
fråga svar beslut
åtgärder

kan svida också

*

annars tar jag till Stora Kokboken
och du blir en njutningsfull helgmiddag

under både näringslära
samkväm och glädje
plus efterförljande avslappning

 

Där grunden, arbetsredskapen och efterarbetet
beskrivs som det viktiga


Maten blir bonus. Njutningen vinst
och fortfarande följer friheten
att medvetet leka

*

En slags öppen andlighet är att föredra
för hennes Spirit-VirrIT sade:

Du skola söka din like i din olike

så som din olike söker sin like i ditt olike
så som det speglas
som saknat
och länge sökt

så skola det bli skola i lärdomen

Du skall icke
utöva Du skall

Inga andra dejter hava jämte mig.
Så som på nätet så ock på dagis
skola hemmet locka till lek.

Du skall utöva
Du skall icke

vägra dig njutning och sann
glädje
tilåta dig utnyttjas eller vann
den andra viljan

oviljan

att må bra

*

"Nu åker vi hem.
Klockan är arton och personalen
har gått för dan. Här är städdags.

Bollarna har slutat studsa och tågen
går inte förrän i morrn. Vi ska köpa ny biljett.

Men först sova sött.

Det blir syndagröt till frukost. Med blåbär
grädde och påföljande utfrågning. Sorry,
påföljande haklappsanalys.

"Jag ser vad du gjort
ser du vad jag ser
eller sjunger valen med buken upp

så stranden töms på sand"

*

Slicka dig ren eller jag gör det.
Eftersmaken är allt som behövs.

"Blir det dagis i morr'n?"

Jag tog med soporna hem.
Jag ser vad du lekt med idag.


Önskas snabbmat eller en tretimmars
ikväll?"

*

En slags själslig barnslighet är att föredra
för hon sover fortfarande

tio timmar gott

utan mardrömmar, sendrag och frågor
och vaknar med ett leende.

*

Natten har gått i planeringens tecken.
(jag är glad att slippa, så du kan

ta det per mobil.
Behöver du en assistent?)

Snart öppnar dagis.

Vill du ha skjuts eller finns där möjligheter
att lifta på gamla surfen
på resan in?

Där vägrenen bjuder på
tussilago, vårporl och
öppna diken.

*

(jag kör kommunens sopkvastsbil
medan du går på dagis)

 

Vi syns ikväll!

*

vägra vinter

 

dra på gummistövlar

det blir kletigt i natt

*

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-07 16:01



Bookmark and Share


  Hans Christian
Suveränt spännande att långsamt läsa sig igenom.
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri