Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

var god skölj av

den som ligger underst
får väl hoppa upp och hoppa
och tid är pengar
den lilla tid vi lever här
kan jag spendera för
på lånad tid kan ingen leva
när ingen har råd att låna ut tid
utan lånegaranti från genbanken
kan vi inte byta gener med varandra

under solen intet nytt
samma gamla dästa ävja

ingen frågar sig hur människan tänker
hämtar sked och kastrullock
till patient i korridor
hur tänker du människa(?)

ska levandet vara som cykeltolkning
hålla sig i fallrepet
(och hatten)
utan att reflektera över vari tjusningen består
i att skåda given häst i baken

orden bär frukt
vidare till trampkaret
spräcks i sina sömmar
synas
pokerfejset röjer ingenting
om kåkfararens lösa trådar
att dingla i
allt efter obehag eller behag

en smaksak

frihet smakar någonting
som kostar
och man kan gärna inbilla sig frihet
när andetag är tvångsmässigt
ett beteende jag inte kan sluta
med eller utan järnhand
kan jag för all del inbilla mig fri
inleda mig i frestelsen att tron kan försätta berg
när glastaket kommer störtande

trivialt

att be om lov att dansa efter andras pipor
sitta kvar som panelhöna
när svinen och pärlorna
drar en vals i sänghalmen

pubertalt

att gråta över spild mjölk
när tusen droppar trånar runt hörnet
och kristeamen hånglar i buskarna

(men var är människorättsaktivisterna?)

frihet kostar ingenting
alls
det är bar' å gå
leva utan någonting
kostar ingenting av värde

var god skölj
eller svälj




Fri vers av Fokus
Läst 413 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-24 13:34



Bookmark and Share


  Oceaner
Smart, tänkvärt och vissa delar var helt awesome, tyckte jag, rent "läsmässigt" (vad det nu betyder).


och man kan gärna inbilla sig frihet
när andetag är tvångsmässigt

För att nämna ett av många stycken
2011-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Fokus
Fokus