Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spegel spegel på väggen där

säg mig var medvindar står att finna
i motvindarna

man kan inte hålla på i sin evighet
in ska man vilja vilja
låta klockspelet gå av stapeln
släpa in tideräkningen
inte låta den stå döende och frysa
ticka på i onödan

löp mitt lopp på kyrkogatan
en minut för miljön med Greenpeace
vad vet du om barnen undrar Rädda barnen
rädda barnen (för helvete)
vad har du för telefon fröken frun damen
låt din svada över alla och envar
och rädda alla barnen (för helvete)

tacka guden den gode för maten
den manipulerade förgiftade snabbväxande
tacka guden den gode (för helvete)
för skräpet vi lämnar efter oss
och glöm inte tacka guden den gode (för helvete)

jag måste anteckna notera skriva ned föra bok så jag inte glömmer allt som behöver framföras måste jag skriva ned notera anteckna så att jag inte glömmer något

vem står med mössan i hand nuförtiden
ler vi
står på trösklar i dörrhål
i orkaners ögon och ler

benar ur våra fiskar
fula och fina efter bästa förmåga
benar vi på
och en del har sin till höger vänster mitten
eller ingen alls
slätstruken bakåt
och över samma kam ska vi alla dras

jag drömde om män med vassa knivar
de lekte med dem seriöst
glodde mig rakt upp i ansiktet
och jag har aldrig sett dem förr
JAG KÄNNER INTE ER
HAR ALDRIG SETT ER FÖRR
NI MÅSTE LÄRA ER ATT LE
(för helvete)

och jag steg upp mitt i skriket
rökte en cigarett

klockan var tolv över tre




Fri vers av Fokus
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-28 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fokus
Fokus