Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

man kan ta sig fram

på ren ovilja
motvilja
bli en synvilla
villa bort sig i transparensen
man kan sjunga hej tomtegubbar
och inte är den rolig i mars
heller

man kan dra den om rödluvan
något gammalt över sig
eller en spader
köpa en triss
gå till frissan
man kan vara asexuell eller bi
eller bara vanligt ce
xuell

man kan tänka en stund
på den oupptäckta sjukdom
man inte vet att man har
på hur svårt det är att vara lika värd
när alla andra är så olika värda

man kan sparka på en kapsyl
trampa på en glasbit
fräsa åt en tiggare
fri att välja bort eller till eller från
fri att välja bort
säger jag ju

man kan vara för eller emot kärnkraft
igen
lite plutonium har väl ingen dött av
inte under min livstid
inte i Sverige i alla fall
och man kan äta bullar
och få feta lår

man kan ringa P1
snacka båtskatt med Tengby
upptäcka en gammal kärlek
man vill säga ett och annat
och man kan tro, det kan man
att stunden är kommen
när han väljer promenera förbi spårvagnen
jag går på

det går att äta en elefant men det tar tid
sa den käcka coachen
men vem vill gå och lukta snabel

du ser så glad ut jämt säger hon
med makt att släppa in
eller hänvisa till en bänk på centralen
ja, vad fan




Fri vers av Fokus
Läst 381 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-29 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fokus
Fokus