Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens komplikationer


Kärleken skall vara komplicerad.
Ingenting är enklare än att bli kär,
men för att fortsätta att vara kär
så krävs det någon sorts mobiliserad envishet,
att hålla fast vid kärleken och hålla den vid liv
är mer än blott ett arbete,
och att härda ut med den intill det bittra slutet
är den yttersta och absoluta prövningen.
Komplikationen är utmaningen,
som alltid föreligger oundviklig
för att ständigt tillta lika länge som din kärlek håller på,
och ödets prövning är att ta upp kampen med komplikationen,
som alltid skall multiplicera sig så länge som din kärlek håller på,
som hydrans huvuden,
där två nya växte ut för vart och ett som du högg av.
Det är den stora sporten,
där det gäller att ej någonsin ge upp ditt mästerskap.
Om du ger tappt är du förlorare och har allt att förlora,
medan om du lyckas med att aldrig någonsin ge upp
och ha din kärlek kvar igenom alla dess komplikationer,
då är du den största vinnaren och oslagbar som sådan.




Fri vers av Aurelio
Läst 436 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-25 14:14



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
kan riktigt höra din sköna finlands-svenska röst, när jag läser detta.
Visst är det så...kärleken är både enkel och väldigt komplicerad.
allt och inget innehåller den!
2011-02-26

  walborg
Härligt att läsa om kärleken som ett medvetet val livet igenom och om att sådan kärlek är det kraftfullaste som finns.
2011-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio