Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det funkar med ansvar för utlånare i USA men inte i Sverige tydligen... vad kan det bero på...


Amerikanska banker


Amerikanska banker
Får själva ansvara för om de belånar ett hus
Över dess värden
Kunden, d v s husägaren eller
”Vaktmästaren åt banken” om man så vill

Kan lämna sitt hus
Utan att vara skyldig efteråt
Om man gör så i Sverige
Kan banken tvinga igenom en försäljning
Bestämma priset och belägga ”kunden”
Huslånaren eller slavaretaren om man så vill
Med att betala ”resten”

D v s banken tvingar nån att sälja sitt hus
Belånat till 500 000 men får bara ut
300 000, då anser man, att ”husägaren”
Är skyldig banken 200 000
Vilket torde vara unikt
Att en människa ska betala för det banken
Har tvingat fram

Är det nån som känner vibbarna från slavmarknaden
Hör piskan vina mot en svettig rygg
Ser bankdirektören stå där likt en slavägare
Med slaven säkert fastbunden av andra
I detta fall är de andra ”Kronofogden”
”Staten och tingsrätten” alla är de på
slavägarens sida….
Och bara låter piskan vina….
Rena medeltiden egentligen
I vår tid…..





Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 130 gånger
Publicerad 2011-02-26 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO